CCNA 4 – Routing and Switching

Prezentarea Cursului

Scopul cursului CCNA 4 Routing & Switching – Connecting Networks este de a vă oferi fundamentele conceptelor și tehnologiilor de networking. Acest curs vă va ajuta în dezvoltarea abilităților necesare pentru a planifica și implementa mici rețele pentru o gamă largă de aplicații.

La sfârșitul acestui curs veți fi capabili să configurați și depanați dispozitivele de rețea și să rezolvați problemele simple legate de protocoalele link. Îți vei dezvolta, de asemenea, cunoștințele și abilitățile de implementare a operațiunilor IPsec și virtual private network (VPN) în rețele complexe.

Cerințe preliminare

Pentru înscrierea la acest curs este necesară absolvirea cursului CCNA 3 Routing & Switching – Scaling Networks

Cui se adresează

Cursul este destinat în primul rând studenților care au finalizat CCNA 3 Routing & Switching – Scaling Networks și doresc să-și extindă cunoștințele în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și să se pregătescă pentru certificarea CCNA, certificare recunoscută internațional ce deschide numeroase oportunități pentru o carieră în domeniul IT.

Competențe dobândite

În cadrul acestui modul veți învăța criteriile de selectare a dispozitivelor de rețea și tehnologiilor WAN pentru a satisface cerințele rețelei. Veți face următoarele:

 • Veți descrie diferite tehnologii WAN și beneficiile lor
 • Veți descrie operațiunile și beneficiile virtual private network (VPN) și tunneling
 • Veți configura și depana conexiunile în serie
 • Veți configura și depana conexiunile broadband
 • Veți configura și depana operațiunile de IPsec tunneling
 • Veți monitoriza și depana operațiunile de rețea folosind syslog, SNMP și NetFlow
 • Veți descrie arhitectura de rețea
De ce să urmezi acest curs la Credis?

Pentru că grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanți. Acest lucru înseamnă că instructorul va acorda mai mult timp fiecărui cursant.

Pentru că fiecare cursant lucrează cu un set dedicat de echipamente. Acest lucru înseamnă că fiecare participant va avea la dispoziție toate echipamentele necesare desfășurării activităților practice.

Pentru că Academia Credis este singura din Europa ai cărei instructori dețin atât certificarea CCAI, cât și CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporațiilor). Experiența practică acumulată de instructori în cadrul colaborării cu Bittnet Systems (integrator de soluții Cisco Systems în România) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursanților se numără și:

 • Cărți Cisco Press la cel mai mic preț: materiale autorizate Cisco destinate aprofundării materiei și pregătirii pentru examenul de certificare.
 • Oportunitatea unui internship (în cadrul Academiei sau al partenerilor acesteia).
 • Posibilitatea susținerii examenelor de certificare recunoscute internațional, prin parteneriatul cu centrul de testare Pearson Vue.
Mod de desfășurare

La înscriere, fiecare cursant primește câte un nume de utilizator și o parolă pentru a accesa site-ul Cisco NetAcad și aplicația Credis. Cu aceste credențiale, cursantul va avea acces la suportul de curs și la materialele suplimentare, va putea susține examenele parțiale și examenul final și se va putea programa la activitățile practice. Suportul de curs este oferit de către Cisco NetAcad în format online și este disponibil cursanților încă din momentul înscrierii.

Cursurile se desfășoară în grupe de 8-12 participanți, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Întâlnirile tutoriale și activitățile practice se vor desfășura în limba română și vor fi conduse de către instructori autorizați Cisco.

Academia Credis își rezervă dreptul de a schimba perioada de desfășurare a cursurilor în situații excepționale. În cazul în care perioada de desfășurare a cursurilor este schimbată la decizia Academiei Credis, studenții vor fi anunțați cu minim 2 zile înainte.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea cu minim 80% a examenelor parțiale aferente capitolelor din curs. Aceste teste pot fi susținute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare poate fi susținut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acoperă toata materia. Acest examen poate fi susținut de maxim 2 ori , doar de la sediul Academiei.
 • Promovarea unei probe practice, susținută la sediul Academiei. Noțiunile teoretice și practice necesare promovării vor fi prezentate și explicate de instructorii Academiei în cadrul laboratoarelor.
Activități de evaluare
 • Examene parțiale. Se susţin online, din orice locaţie.
 • Proba practică. Durată estimativă: 1h 30″. Se susţine online, din orice locație
 • Examen final. Examen online pe Cisco NetAcad. Durată estimativă: 2h. Se susţine online, din orice locație.
Structura cursului
Capitolul 1Design ierarhic al rețelelor
Capitolul 2Conectarea la WAN
Capitolul 3Conexiuni poit-to-point
Capitolul 4Frame Relay
Capitolul 5Translatarea adresei de rețea pentru IPv4
Capitolul 6Soluții broadband
Capitolul 7Securizarea conexiunii site-to-site
Capitolul 8Monitorizarea rețelei
Capitolul 9Depanarea rețelei
STRUCTURA LABORATOARELOR
Laboratorul 1Point to Point Protoc Access Control Lists
Laboratorul 2Branch connectivity (PPPoE, GRE, eBGP)
Laboratorul 3Access Control Lists
Laboratorul 4Network Security and Monitoring
Laboratorul 5Troubleshooting Networks
Laboratorul 6CCNA4 Challenge Lab
Laboratorul 7CCNA Challenge Lab
Clase

Pentru moment nu avem nicio clasa disponibila.