CCNA 2 – Routing and Switching

Prezentarea Cursului

Scopul cursului CCNA 2 Routing & Switching – Routing & Switching  Essentials este de a vă oferi fundamentele conceptelor și tehnologiilor de networking. Acest curs vă va ajuta în dezvoltarea abilităților necesare pentru a planifica și implementa mici rețele pentru o gamă largă de aplicații.

La sfârșitul acestui curs veți fi capabili să configurați și depanați routere și switch-uri și să rezolvați probleme des întâlnite legate de RIPv1, RIPng, single-area și multi-area OSPF, LAN-uri virtuale și routarea intre VLAN-uri în rețele IPv4 și IPv6.

Cerințe preliminare

Pentru înscrierea la acest curs este necesară absolvirea cursului CCNA 1 Routing & Switching – Introduction to Networking.

Cui se adresează

Cursul este destinat în primul rând studenților care au finalizat CCNA 1 Routing & Switching – Introduction to Networking și doresc să-și extindă cunoștințele în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și să se pregătescă pentru certificarea CCNA, certificare recunoscută internațional ce deschide numeroase oportunități pentru o carieră în domeniul IT.

Competențe dobândite

Studenții care vor termina al doilea modul de CCNA vor putea să:

 • Înțeleagă și descrie concepte de bază despre switching și modul de operare al switch-urilor Cisco
 • Înțeleagă și descrie scopul si modul de operare al unui router, a tabelei de rutare și a procesului de căutare a unei rute
 • Înțeleagă și descrie modul în care VLAN-urile creează rețele logice separate și cum se realizează rutare între acestea
 • Înțeleagă și descrie protocoalele de rutare dinamice, protocoalele de rutare de tipul distance vector, precum și protocoalele de rutare de tipul link-state
 • Configureze și depaneze rutare statică și rutare default (RIP și RIPng)
 • Configureze și depaneze o rețea cu OSPF
 • Înțeleagă, configureze și depaneze liste de control al accesului pentru rețele IPv4 și IPv6
 • Înțeleagă, configureze și depaneze protocolul DHCP pentru rețele IPv4 și IPv6
 • Înțeleagă, configureze și depaneze protocolul NAT
De ce să urmezi acest curs la Credis?

Pentru că grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanți. Acest lucru înseamnă că instructorul va acorda mai mult timp fiecărui cursant.

Pentru că fiecare cursant lucrează cu un set dedicat de echipamente. Acest lucru înseamnă că fiecare participant va avea la dispoziție toate echipamentele necesare desfășurării activităților practice.

Pentru că Academia Credis este singura din Europa ai cărei instructori dețin atât certificarea CCAI, cât și CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporațiilor). Experiența practică acumulată de instructori în cadrul colaborării cu Bittnet Systems (integrator de soluții Cisco Systems în România) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursanților se numără și:

 • Cărți Cisco Press la cel mai mic preț: materiale autorizate Cisco destinate aprofundării materiei și pregătirii pentru examenul de certificare.
 • Oportunitatea unui internship (în cadrul Academiei sau al partenerilor acesteia).
 • Posibilitatea susținerii examenelor de certificare recunoscute internațional, prin parteneriatul cu centrul de testare Pearson Vue.
Mod de desfășurare

La înscriere, fiecare cursant primește câte un nume de utilizator și o parolă pentru a accesa site-ul Cisco NetAcad și aplicația Credis. Cu aceste credențiale, cursantul va avea acces la suportul de curs și la materialele suplimentare, va putea susține examenele parțiale și examenul final și se va putea programa la activitățile practice. Suportul de curs este oferit de către Cisco NetAcad în format online și este disponibil cursanților încă din momentul înscrierii.

Cursurile se desfășoară în grupe de 8-12 participanți, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Întâlnirile tutoriale și activitățile practice se vor desfășura în limba română și vor fi conduse de către instructori autorizați Cisco.

Academia Credis își rezervă dreptul de a schimba perioada de desfășurare a cursurilor în situații excepționale. În cazul în care perioada de desfășurare a cursurilor este schimbată la decizia Academiei Credis, studenții vor fi anunțați cu minim 2 zile înainte.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea cu minim 80% a examenelor parțiale aferente capitolelor din curs. Aceste teste pot fi susținute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare poate fi susținut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acoperă toata materia. Acest examen poate fi susținut de maxim 2 ori , doar de la sediul Academiei.
 • Promovarea unei probe practice, susținută la sediul Academiei. Noțiunile teoretice și practice necesare promovării vor fi prezentate și explicate de instructorii Academiei în cadrul laboratoarelor.
Activități de evaluare
 • Examene parțiale. Se susţin online, din orice locaţie.
 • Proba practică. Durată estimativă: 1h 30″. Se susţine online, din orice locație.
 • Examen final. Examen online pe Cisco NetAcad. Durată estimativă: 2h. Se susţine online, din orice locație.
Structura cursului
Capitolul 1Routing Concepts
Capitolul 2Static Routing
Capitolul 3Dynamic Routing
Capitolul 4Switched Networks
Capitolul 5Switch Configuration
Capitolul 6VLANs
Capitolul 7Access Control Lists
Capitolul 8DHCP
Capitolul 9NAT for IPv4
Capitolul 10Device Discovery, Management, and Maintenance
Structura laboratoarelor
Laboratorul 1Static Routing
Laboratorul 2Dynamic Routing
Laboratorul 3LAN Switching Concepts
Laboratorul 4VLANs and Inter-VLAN Routing
Laboratorul 5Access Control Lists
Laboratorul 6Network Address Translation
Laboratorul 7CCNA 2 Challenge Lab
Clase

Pentru moment nu avem nicio clasa disponibila.